(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

Voluntaris de Creu Roja i de Medi Natural, amb la col·laboració de Calvià 2000, netegen sa Marina de Magaluf

Voluntaris de Creu Roja Illes Balears i treballadors de Medi Natural de l’Ajuntament de Calvià, amb la col·laboració de Calvià 2000 i de la conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, han duit a terme la neteja de sa Marina de Magaluf.

Es tracta de la tercera edició de la campanya de recollida de residus Let’s Clean Europe, a la qual hi participen 2.300 voluntaris d’una trentena d’entitats que hauran realitzat, en finalitzar al mes de juny, 29 activitats a les Illes Balears. Avui se n’ha celebrat una d’elles a l’Àrea Biològica Crítica de Magaluf, organitzada per l’Ajuntament de Calvià i la Creu Roja, amb la col·laboració del Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i de Calvià 2000. La vintena voluntaris han recollit tot tipus de residus.

En finalitzar aquesta tasca, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha agraït els voluntaris la seva feina en el manteniment d’aquesta àrea del municipi. De la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha recordat la importància biològica d’aquesta zona així com la importància de la conscienciació ciutadana “per a que activitats com aquesta no siguin necessàries hi juga un paper molt important la consciència mediambiental que va adquirint la societat i també els canvis necessaris en el consum excessiu de plàstics”.

La campanya, que es fa a nivell europeu, té per objectiu conscienciar amb diferents activitats sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i per promoure la seva recollida als boscos o platges.
Ja s’han recollit més de 300 kilos de residus en les 8 activitats que s’han realitzat ja a les Illes Balears dins aquesta campanya que es dur a terme a nivell europeu, en la qual hi participen ong, centres educatius, ajuntaments i d’altres entitats i que està coordinada a la nostra comunitat autònoma per la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus.

L’objectiu de la jornada d’avui a Calvià era la sensibilització i la neteja de residus aquesta zona d’especial interès biològic així com donar a conèixer aquesta zona de Magaluf, les espècies endèmiques que hi viuen i els esforços per la seva conservació.

En la campanya de 2018 hi participen una trentena d’entitats La conselleria subministra a les entitats participants el material per dur a terme les activitats: guants protectors, gorres, bosses de fems, bosses de tela i bàscules per compatibilitzar els residus.

Share

Leave comment