(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

#Think, de l’IES Calvià, guanya el concurs de vídeo #NoAlimentiselMonstre, convocat per sensibilitzar en el bon ús de la xarxa de sanejament

L’audiviosual #Think, realitzat per Mavi Uyar i Isabel Mulet, alumnes de 3r d’ESO de l’IES Calvià, ha resultat guanyador, avui, Dia Mundial del Medi Ambient, del concurs de vídeos “No alimentis el monstre”, convocat per Calvià 2000 amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre el problema que suposen les tovalloletes humides que es llencen al vàter o pel desguàs, juntament amb altres residus sòlids que no s’haurien de rebutjar per aquesta via.

El segon premi s’ha atorgat al vídeo #LaConcienciaMoral, dirigit per Victoria Martín i Ferran Bernat, estudiants de 1r de Batxillerat de l’IES Bendinat; i el tercer, a #CadaToallitaCuenta, en el qual hi participen Sasha Cammarata, Ángel Fernández i Iker Artigao, també del mateix curs d’aquest centre educatiu.
1.000 euros en premis
El primer lloc del Jurat, integrat per persones de l’empresa pública, de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, i de Creu Roja, consisteix en un premi de 400 euros. Per al segon lloc s’atorga un premi de 300 euros, i de 200 euros per al tercer. A més d’aquests premis del Jurat, #Think ha guanyat el premi per votació popular, de 100 euros.
El lliurament de premis tindrà lloc a l’Ajuntament de Calvià la setmana vinent.
La prohibició de tirar tovalloletes humides i altres residus sòlids al vàter i desguassos està continguda en l’Ordenança municipal reguladora de la xarxa de sanejament en sòl urbà, que conté un llistat de bones pràctiques d’ús de la xarxa.
En 2018, l’àrea del cicle de l’aigua de Calvià 2000 va realitzar 2.377 actuacions de retirada de residus i reparacions extraordinàries en estacions d’impulsió, depuradores i xarxes, amb una despesa total de 368.191 euros, atribuïbles al mal ús de la xarxa de sanejament.

Llista de reproducció del concurs en el Canal de Youtube de Calvià 2000. 

Acta del Jurat.

#LaConcienciaMoral es el ganador del segon premi del concurs.

 

#CadaToallitaCuenta ha guanyat el tercer premi.
Share

Leave comment