(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116
calvia-2000-renueva-las-conducciones-de-aguas-residuales-para-minimizar-el-riesgo-de-vertido-en-la-playa-de-santa-ponca-canalizacion

Renovació de les conduccions d’aigües residuals a Santa Ponça

Calvià 2000 està renovant la canalització principal d’aigües residuals de Santa Ponça. Aquestes obres, que varen començar al novembre, ja han arribat a l’Avinguda Rei Jaume I, al carrer Bartomeu Rosselló i segueixen cap a la Gran Via Puig Major.

Actualment, les dues estacions principals de bombeig de Santa Ponça impulsen els seus cabals directament a la depuradora de Santa Ponça a través de dues conduccions fràgils, independents, que duen més de 30 anys de servei i que han patit diverses avaries greus. La impossibilitat d’utilitzar indistintament les canalitzacions així com els seus problemes estructurals han produït pèrdues del servei, col·lapses del terreny i afeccions mediambientals per abocaments accidentals, com els quals es van produir en l’estiu de 2016 i que varen obligar el tancament de la platja en ple mes d’agost.

Els treballs de substitució de les conduccions i la interconnexió entre elles posaran fi a aquests problemes, mitjançant la instal·lació de noves canonades de fosa de gran diàmetre que substituiran a les antigues de fibrociment.

En aquest sentit, el president de Calvià 2000 i primer tinent de batle del Ajuntament de Calvià, Andreu Serra, explica que “moltes de les inversions que estam realitzant són poc visibles en superficie, però fonamentals per afrontar una temporada turística òptima i per assegurar el servei als nostres veïnats i veïnades. Aquest és nostre principal objectiu”.

Les obres van començar amb la canalització en els terrenys propers a la depuradora i actualment continuen en l’encreuament de la Avinguda Rei Jaume I, prop de la rotonda que dóna accés a l’autopista Dt.-1 (Sortida 17), on s’ha ocupat un dels carrils i una zona enjardinada, que serà reposada tan aviat com acabin els treballs.

Al març, els treballs seguiran cap a la Gran Via Puig Major, i es perllongaran fins al mes de maig. Serà amb la segona fase de l’obra (que s’executarà el proper hivern) quan s’arribi a l’Estació de Bombeig d’Aigües Residuals que està propera a la platja.
L’execució de l’obra s’està executant per trams, a fi de minimitzar l’ocupació i causar la menor interferència als vehicles, als veïnats i al servei. La regidora de zona de Santa Ponça, Nati Francès, ha visitat les obres, i ha traslladat el seu especial interès perquè els treballs d’aquesta primera fase finalitzen abans de l’obertura hotelera.

Leave comment