(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116
calvia-2000-obres-de-millora-a-les-depuradores

Obres de millora a les depuradores

Calvià 2000 ja ha cobert totalment una bassa de la depuradora de Bendinat per minimitzar l’olor.

 

El sistema de desodorització de la depuradora de Bendinat, que està en procés de reforma, ja s’ha millorat notablement amb el cobriment de la bassa de laminació, que és on s’emmagatzema l’aigua pretratada abans del procés de depuració biològica. Amb la construcció d’aquesta coberta, es minimitzen les molèsties a la població de zones circumdants, en evitar-se l’emissió de gasos olorosos.

Aquesta obra està inclosa en el projecte de reforma integral de diversos processos de tractament de les estacions depuradores d’aigües residuals (Edar) de Bendinat i de Peguera, iniciat l’any 2016, i amb una finalització prevista pel 2018. El pressupost del projecte és de 2,3 milions d’euros i es finança mitjançant el cànon de sanejament.

Aquests treballs tenen per objecte millorar la qualitat de l’aigua depurada i dels fangs i gasos generats durant el procés, així com optimitzar l’eficiència de les instal·lacions mitjançant la implantació de tecnologies que permetin depurar a un menor cost.

A Bendinat, a més del perfeccionament del sistema de desodorització i altres actuacions, s’està millorant el tractament terciari amb la dotació d’una nova línia d’ultraviolada i microfiltració. Això permetrà duplicar la capacitat de producció d’aigua regenerada de primera qualitat.

A l’Edar de Peguera s’ha habilitat una bassa de tempestes, encarregada de recollir l’aigua de pluges abundants per tal d’evitar vessaments al torrent i millorar la protecció del medi ambient. A més, s’està creant una zona que permetrà optimitzar el procés biològic de depuració de les aigües, millorant l’eliminació de nitrògen i fòsfor. També s’optimitza el sistema d’extracció de fangs.

Cal recordar que ambdues estacions tenen una antiguitat aproximada de 20 anys. La seva actualització s’afegeix a d’altres treballs de renovació d’instal·lacions, com la construcció d’un tractament terciari a l’Edar de Santa Ponça o la reforma integral de l’Edar de Calvià.

Leave comment