(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116
calvia-2000-mallorca-live-festival-hidrobal-i-calvia-2000-signen-un-conveni-per-reduir-limpacte-mediambiental-del-festival

Conveni per reduir l’impacte mediambiental del Mallorca Live Festival

Calvià 2000 compra tassons reutilitzables, la qual cosa suposa l’eliminació de 60.000 tassons de plàstic d’un sol ús.

L’entitat organitzadora del Mallorca Live Festival, Hidrobal i Calvià 2000 han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de reduir els residus originats en el festival i dur a terme actuacions de conscienciació mediambiental relacionades amb la conservació de la posidònia oceànica.

Mitjançant aquest acord, els organitzadors del Mallorca Live Festival es comprometen a minimitzar la distribució de tassons d’un sol ús i a utilitzar en el seu lloc tassons reutilitzables. Per la seva banda, Calvià 2000 participa en el finançament del sistema de distribució i posterior recuperació dels tassons reutilitzables, mentre que Hidrobal assumeix els costos de subministrament i instal·lació de la conducció d’aigua potable per als rentavaixelles.

Amb aquest sistema, s’evita l’ús de més de 60.000 tassons d’un sol ús durant la celebració del festival. A més, els tassons que sobrin una vegada finalitzat, seran usats per l’Ajuntament de Calvià en altres esdeveniments populars, per la qual cosa l’eliminació de plàstic es perllongarà més enllà del Mallorca Live Festival.

El procediment, seguit en molts altres esdeveniments de característiques similars, funciona de la següent forma: els assistents a l’esdeveniment compren el got per 1,5 euros, i en retornar-ho se’ls reintegra 1 euro. Els 50 cèntims de diferència es destinaran a finançar el projecte de “Participació i Voluntariat Ambiental en Costas”, desenvolupat per Creu Roja Illes Balears, que inclou activitats de conscienciació i sensibilització sobre la posidònia oceànica i els fondejos de les embarcacions, així com conscienciació sobre la reducció de residus. Aquestes actuacions es desenvoluparan aquest estiu a les platges de Portals Vells, Magaluf, Palmanova, Santa Ponça i Oratori.

A més, durant els concerts hi haurà voluntaris de Creu Roja i de l’àrea de Medi ambient de l’Ajuntament de Calvià, oferint informació al públic tant sobre el projecte esmentat com sobre la reducció i reciclatge de residus.

 

Leave comment