(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116
calvia-2000-les-associacions-de-comerc-restauracio-i-oci-visiten-a-empreses-del-bulevard-de-peguera-per-informar-de-lhorari-de-recollida-de-cartro

Visitam el Bulevard de Peguera per informar de l’horari de recollida de cartró

Personal de Calvià 2000, de l’Ajuntament de Calvià, i representants de les agrupacions Associació de Bars, Restaurants i Serveis de Calvià; Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca (Acotur); i Associació Balear d’Oci Nocturn i Entreteniment (Aboni), han visitat aquest dimarts a diversos establiments del Bulevard de Peguera, amb l’objectiu d’oferir informació sobre l’horari de recollida de cartró en aquesta zona.

Concretament, a Peguera els residus formats per caixes i embalatges de cartró han de presentar-se plegats, de dilluns a divendres, de 18:30 a 19:30 hores, enfront de l’establiment, segons el decret municipal que regula la recollida de residus. No obstant això, aquestes darreres setmanes s’ha detectat la proliferació de l’abandó de cartró, fora dels punts destinats a això o bé fora d’horari i sense doblegar-se en bales.

Per acabar amb aquest problema, Calvià 2000 i les associacions esmentades, amb les quals té signat un conveni per a la gestió eficaç i eficient de la recollida de residus en Zones P del municipi per part dels generadors singulars no qualificats, han decidit intensificar les seves activitats informatives per donar a conèixer les normes que ho regulen.

A més de la campanya informativa entre comerços i establiments d’oci i restauració, la Policia Local de Calvià realitza un seguiment especial a les “zones P” centrat en el cartró en via pública fora d’horari, les escombraries en el sòl i fora del contenidor, així com els contenidors sense retirar després de les 10,00 h. del matí. L’objectiu és que es respecti l’ordenança i evitar una mala imatge del municipi.

Cal recordar que les infraccions per abocaments estan tipificades com a greus i molt greus, per la qual cosa als autors se’ls poden imputar sancions que s’eleven des de 901 a 45.000 € en el cas de greus, i de 45.000 a 301.000 € en el cas d’infraccions molt greus.

L’abandó de residus podria també violar la Llei 22/2011 de residus i sòls contaminats, que estableix multes, en el cas d’infraccions molt greus (abandó que suposi perill greu o dany a la salut de les persones, deterioració greu per al medi ambient, residus perillosos o abocament en espais protegits), des de 45.001 fins a 1.750.000 euros.

 

Leave comment