(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

La Xarxa Aigües Públiques vol millorar el cicle de l’aigua amb l’Impost de turisme sostenible

Els municipis que formen part de la Xarxa Aigües Públiques de Mallorca s’han reunit a la Institució Antoni M. Alcover de Manacor per preparar projectes conjunts per millorar el cicle de l’aigua. A la reunió hi assistiren els representants dels municipis de Calvià, Artà, Inca, Manacor, Sa Pobla, Palma, Pollença, Banyalbufar, Bunyola, Consell, Sant Joan i Valldemossa. En aquesta trobada es tractà la preparació de projectes conjunts de millora del cicle de l’aigua per presentar a la propera convocatòria de finançament de l’Impost de turisme sostenible. Els integrants de la xarxa gestionen directament les xarxes d’aigua dels seus respectius termes, i estan compromesos en millorar la qualitat i l’eficiència del servei que donen a la ciutadania.

Els gestors públics d’aigües de Mallorca presentaran projectes que s’emmarquen en tres línies d’acció per tal que siguin finançats amb els fons de l’Impost de Turisme Sostenible. Així la xarxa impulsarà estudis de caracterització de les masses d’aigua subterrànies. La realització d’aquests estudis en l’àmbit de cada municipi és clau per conèixer els recursos disponibles a l’illa, a més, així a partir d’aquests estudis es podrà obtenir la informació exacta i necessària per extreure la quantitat d’aigua adequada dels aqüífers.

Una altra de les línies d’acció de la xarxa és la possibilitat d’instal·lar plantes desnitrificadores biològiques. La problemàtica dels nitrats afecta diversos municipis que pertanyen a la xarxa per això s’ha valorat la conveniència de presentar-ho com a xarxa o no. A més els municipis que formen la Xarxa d’Aigües Públiques de Mallorca varen incidir en la necessitat de canviar els vehicles vells que formen part dels diversos serveis d’aigües per vehicles elèctrics.

També, es va parlar d’altres temes d’interès, com la campanya que pretén que els ciutadans deixin de tirar les tovalloletes al vàter. Es va comentar la bona repercussió la campanya que s’ha posat en marxa. A més, Àngel Garcia, Delegat d’Hisenda, Inversions, Medi Ambient i Món Rural d’Inca, va explicar que a Inca cada vegada que trauen un embós format de tovalloletes envien un tríptic a tot el barri afectat amb una foto de la massa de tovalloletes que causa l’embós, per conscienciar a la gent de la realitat de la problemàtica.

Leave comment