(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116
calvia-2000-la-red-de-aguas-publicas-de-mallorca-se-presenta-a-la-conselleria-de-medi-ambient

La Xarxa d’Aigües Públiques de Mallorca es presenta

La Xarxa agrupa una vintena de municipis per coordinar estratègies i compartir experiències i recursos.

La Xarxa d’Aigües Públiques de Mallorca s’ha presentat a la Conselleria de Medi Ambient, per donar a conèixer aquesta agrupació de municipis i els seus objectius. Representants dels ajuntaments de Manacor, Pollença, Banyalbufar, Palma i Calvià s’han reunit amb el Conseller de Medi Ambient Vicenç Vidal, la directora general de Recursos Hídrics Joana M Garau i el gerent d’ABAQUA, Antoni Garcías.

Aigües Públiques de Mallorca es va constituir el mes de març de 2017, està formada per una vintena de municipis que tenen una gestió municipal pública de l’aigua (Manacor, Inca, Palma, Artà, Banyalbufar, Calvià, Consell, Pollença, Sa Pobla, Valldemossa, Esporles, etc.). Des de llavors s’han realitzat trobades periòdiques i la Xarxa he esdevingut un lloc de trobada per intercanviar experiències i col·laboració tècnica. S’han constituït diversos grups de treballs sobre diverses qüestions:

– Eficiència de les xarxes, comptadors i sectorització

– Eficiència energètica i compra d’electricitat

– Nova llei de Contractes del Sector Públic

– Revisió del Pla Hidrològic

– Convocatòries d’ajudes i subvencions

– Problemàtica de les tovalloletes i altres residus

Des de fa mesos es treballa en aquests temes conjuntament. Ara s’ha donat la passa de fer una presentació pública davant altres entitats supramunicipals. Ja s’ha fet la primera presentació danvat la Conselleria de Medi Ambient, demà es reuneixen representats de la Xarxa amb el president del Consell de Mallorca i la setmana que ve amb la FELIB.

A aquesta primera presentació, els representants dels ajuntaments de Manacor, Pollença, Banyalbufar, Palma i Calvià varen ser rebuts pel Conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, la directora general de Recursos Hídrics, Joana M Garau, i el gerent d’ABAQUA, Antoni Garcías.

A la reunió els representats d’Aigües Públiques de Mallorca varen anunciar a la Conselleria de Medi Ambient que tenien previst fer arribar les aportacions conjuntes de tots els municipis al Pla Hidrològic actualment a exposició pública. També es va parlar de la seva aplicació i de l’agilització de tràmits relacionats amb l’abastiment urbà.

Una altra qüestió que es va plantejar va ser la possibilitat de poder presentar projectes conjunts relacionats amb els servies públic de gestió de l’aigua per al seu finançament a càrrec de l’impost turístic.

Entre les problemàtiques concretes es va abordar la problemàtica de la construcció de la depuradora del Port des Canonge.

Leave comment