(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

La temporada de platges 2019 incorporarà un nou sistema de control sanitari d’aigües amb resposta ràpida en 10 hores

La temporada de platges 2019 del municipi de Calvià incorporarà millores per a persones amb mobilitat reduïda -més zones d’ombra i noves cadires-, nous cartells d’informació de platges -de qualitat ‘Q’ i bandera blava- i un nou sistema de control sanitari d’aigües amb resposta ràpida en 10 hores, que permetrà la presa ràpida de decisions. Aquestes novetats van ser comunicades als concessionaris de les platges en la reunió mantinguda amb responsables del Ajuntament de Calvià i de l’empresa municipal Calvià 2000.
Andreu Serra, primer tinent de batle i president de Calvià 2000, va agrair als empresaris i als responsables municipals el treball realitzat durant la passada temporada 2018, esforç que ha permès “mantenir l’estàndard de qualitat de les nostres platges”. Al costat de Serra, responsables de Policia local, Turisme, Manteniment, Litoral i Calvià 2000, van realitzar el balanç de la temporada i van analitzar els principals elements de la propera.
En relació a la seguretat a les platges, els assistents a la reunió van constatar el bon funcionament del socorrisme i salvament marítim, la qual cosa va motivar les felicitacions per part dels auditors de les banderes ‘Q’ i blava, i un control òptim per part dels agents de la Policia destinats a les platges, els quals van duplicar el nombre d’actes obertes a massatgistes i van augmentar les actes per venda ambulant.

Millora del pantalà en Magaluf.
Quant a les tasques de manteniment de les infraestructures, es va posar sobre la taula el descens en el nombre de trucades per incidències (desperfectes en dutxes o passarel·les, entre d’altres), i es va destacar, com a obra principal per a la temporada 2019, la modificació del pantalà de Magaluf, del qual ja es compta amb projecte, i que facilitarà la neteja del clavegueró d’aquesta platja i minimitzarà l’olor provocada habitualment per la posidònia acumulada amb els temporals.
Per la seva banda, el departament de l’empresa municipal Calvià 2000 encarregat de la neteja viària i de la recollida de residus, va destacar una reducció del 55% en el nombre de queixes respecte a l’any passat, i un augment de la recollida selectiva en platges, en haver-se instal·lat fins a 132 punts amb papereres de recollida diferenciada per fraccions. A més, s’ha realitzat un 28% més d’actuacions de neteja mecànica en aquelles platges sense concessionari.

Paràmetres de qualitat de l’aigua excel·lent.
Quant al balanç de depuració d’aigües i control sanitari d’aigües de bany, tasques també desenvolupades per Calvià 2000, es va constatar així mateix una disminució del 10% en les reclamacions, d’una banda, i un augment (1,6%) del volum d’aigua depurada en el municipi, incrementant-se en 67.569 m3 entre abril i setembre, tot mantenint-se uns paràmetres de qualitat de l’aigua excel·lent.
Quant al control sanitari de l’aigua de bany, el laboratori de Calvià 2000 va analitzar enguany 2.900 paràmetres en 87 punts de mostreig de les diferents platges del municipi, la qual cosa representa un seguiment molt superior als mínims exigits per llei com a mesura preventiva. Aquest departament engegarà per a la temporada 2019 un sistema de control analític per a aigües de bany que oferirà resultats parcials en 10 hores i definitius en 18 hores, remetent la presa ràpida de decisions en cas d’incidències en zones de bany.

Share

Leave comment