(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

La construcció i equipament de l’àrea de tractament de residus sòlids procedents de camions mixtos s’han iniciat a la depuradora de Santa Ponça

Les obres per fer una zona de descàrrega pel tractament de residus sòlids a la depuradora de Santa Ponça s’han iniciat, mentre els equips electromecànics necessaris ja s’estan fabricant. Aquesta nova infraestructura, l’execució de la qual suposa una inversió de 539.261 euros, evitarà les contínues avaries que pateix la infraestructura actual, degudes a l’augment excessiu de residus sòlids que rep (principalment tovalloetes, pedaços i graveta) barrejats amb les aigües residuals que transporten i descarreguen els camions mixtos.

Fins al moment, aquests camions aspirants, pertanyents no només a l’empresa pública sinó a empreses privades, procedents de la neteja d’estacions de bombament i de fosses sèptiques, aboquen el contingut de les seves cisternes en el moll de descàrrega de l’estació depuradora, en el qual l’aigua residual circula a través d’un canal i una reixa, per ser després bombejada al sistema de pretractament. La presència de residus sòlids, especialment les fibres de les tovalloletes, tèxtils i plàstics, provoca embussos tant en la reixa automàtica com en les bombes d’impulsió.

Amb el projecte que ja ha començat a executar-se, la depuradora de Santa Ponça comptarà amb un nou procés de tractament, automatitzat i telegestionat, capaç de separar la part líquida de la sòlida dels residus dels camions mixtos, de forma fiable i segura.

Aquesta inversió, pròxima als 540.000 euros, està finançada per la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca mitjançant els doblers del cànon de sanejament que recapten els ajuntaments, i es preveu que estigui executada a la fi d’aquest any.

El programa d’IB3 Televisió “Illes i Pobles” s’ha fet ressò de la notícia. Pots veure el video AQUÍ.

 

 

Share

Leave comment