(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

Finalitza la primera part de la renovació de les conduccions d’aigües residuals de Santa Ponça

Calvià 2000 ha finalitzat la primera part de la renovació de la canalització principal d’aigües residuals de Santa Ponça. Aquestes obres, que van començar al novembre del passat any, han discorregut per la Avinguda Rei Jaume I, el carrer Bartomeu Rosselló i la Gran Via Puig Major.

Abans de l’obra, les dues estacions principals de bombament de Santa Ponça impulsaven els seus cabals directament a la depuradora de Santa Ponça a través de dues conduccions fràgils, independents, que portaven més de 30 anys de servei i que havien sofert diverses avaries greus. La impossibilitat d’utilitzar indistintament les canalitzacions, així com els seus problemes estructurals, havien produït pèrdues del servei, col·lapses del terreny i afeccions mediambientals per abocaments accidentals, com els quals es van produir en l’estiu de 2016 i que van obligar al tancament de la platja en ple mes d’agost.

Amb els treballs de substitució de les conduccions i la interconnexió entre elles, s’ha posat fi a aquests problemes, mitjançant la instal·lació de noves canonades de fosa de gran diàmetre que substitueixen a les antigues de fibrociment.

Les obres van començar amb la canalització en els terrenys propers a la depuradora i han finalitzat en la Gran Via Puig Major. L’obra continuarà en finalitzar la temporada turística, fins a arribar fins a l’estació de bombament d’aigües residuals que està propera a la platja.

L’execució de l’obra s’ha dut a terme per trams, a fi de minimitzar l’ocupació i causar la menor interferència als vehicles, als veïns i al servei.

La inversió total en Santa Ponça rondarà 1,8 milions d’euros. Les fases 1 i 2 han suposat 740.391 euros, i la fase 3, que actualment es troba en licitació, suposarà la renovació de les canonades fins a arribar a l’estació depuradora d’aigües residuals de Santa Ponça, i el seu pressupost és d’1.006.500 euros.

Share

Leave comment