(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116
calvia-2000-els-dinamitzadors-de-lajuntament-col•laboren-en-la-campanya-dinformacio-per-millorar-la-presentacio-de-residus-a-les-zones-p

Els dinamitzadors de l’Ajuntament i la presentació de residus a les “Zones P”

Els set dinamitzadors de zona del municipi col·laboren amb la campanya informativa de Calvià 2000, per tal d’evitar l’abandonament de cartró i altres residus en les primeres línies de mar o “Zones P” de Calvià. Aquests agents, la labor dels quals és fer de nexe entre la ciutadania i les persones responsables de l’Ajuntament, han recorregut aquesta setmana els carrers de les platges de Santa Ponça, Peguera, Magaluf i Palmanova, visitant comerços i establiments de restauració i informant-los de l’horari en què està permès treure el cartró, el vidre i el rebuig a la via pública.

Aquests agents, prèvia formació sobre el tema en les oficines de Calvià 2000, han repartit entre el personal d’aquests establiments uns fulls amb la informació completa sobre el sistema de recollida de cartró en aquestes àrees, i han respost a nombroses preguntes i dubtes de la ciutadania.

Als carrers de primera línia de mar i adjacents, Calvià 2000 recull diàriament, a l’estiu, el cartró, enfront de la porta de cada establiment, per la qual cosa s’ha recordat la importància de seguir la normativa de recollida de residus.

En aquest sentit, els dinamitzadors han posat l’accent en la mala imatge que dóna de la destinació l’acumulació de cartró durant hores en àrees properes a les platges, i han exhortat a les empreses a respectar l’horari de presentació.

D’igual forma, en aquestes zones es recull diàriament, entre les 6,00 i les 10,00 hores, el rebuig i el vidre, d’uns contenidors que són propietat de cada comerç o local de restauració. En aquest sentit, s’ha insistit també en el necessari respecte de l’horari, i en la necessitat de no mesclar altres residus amb el vidre.

Aquesta setmana, personal de l’Associació Restauració de Mallorca també ha realitzat una labor informativa a Peguera, Palmanova i Santa Ponça. Aquestes actuacions se sumen a les ja iniciades l’abril, davant la proliferació de cartró a la via pública en el municipi, que va donar motiu a un augment del 57% en les reclamacions.

Cal recordar que, el passat mes d’abril, es va iniciar la primera fase de la campanya informativa, engegada amb la col•laboració de l’Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca); la Associació Mallorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants; i l’Associació Balear d’Oci Nocturn i Entreteniment.

Amb aquestes quatre associacions, Calvià 2000 té signat un conveni per a la gestió eficaç i eficient de la recollida de residus.

Al maig, la segona fase de la campanya va incorporar el reforç policial, amb un seguiment especial a les “zones P” per part de la Policia Local, per denunciar fems en el sòl i fora del contenidor, així com contenidors sense retirar després de les 10,00 h. del matí.

Aquest mes, es repeteix l’actuació informativa, aquesta vegada més intensiva i amb la col•laboració dels dinamitzadors. Així mateix, les infraccions detectades es posen en coneixement de la Policia Local.

Leave comment