(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

La planta de compostatge de Costa de la Calma deixarà de processar llots que provoquen pudor

Joan Lladó, director insular de Residus del Consell de Mallorca, ha comunicat a l’equip de govern del Ajuntament de Calvià que la major part dels llots que es tracten en la planta de compostatge de Costa de la Calma, causants principals de les olors que provoquen queixes dels veïnats, seran tractats a la planta de Palma quan finalitzi la remodelació d’aquestes instal·lacions, sobre el mes d’abril de 2019.
L’anunci s’ha realitzat durant una reunió que ha tingut lloc recentment a el Ajuntament de Calvià, amb Andreu Serra, primer tinent d’alcalde i president de Calvià 2000; Paquita Muñoz, regidora de Medi natural i urbà; Sonia Moragues, gerent de Calvià 2000; Olga Granados, regidora de Costa de la Calma; i tècnics mediambientals de les dues institucions.
El motiu de la trobada era abordar la solució a les olors emanades per la planta de compostatge situada a Costa de la Calma, propietat del Consell Insular de Mallorca i que gestiona Tirme, que vénen provocant les queixes dels veïns de la zona. L’any 2015, aquest centre va deixar de processar residus orgànics per tractar llots de depuradora, el volum dels quals han anat creixent des de llavors. A més, les olors s’han intensificat amb les pluges d’aquest estiu.
Després de diverses reunions prèvies amb el Consell de Mallorca, Lladó ha informat que Tirme està remodelant la seva planta de tractament de FORM de Palma. Aquestes obres permetran a aquest centre duplicar la seva capacitat i assumir els residus que ara gestiona la planta de tractament de Costa de la Calma.
L’any 2019, la planta de Calvià passarà a ser residual, si bé es contempla en el Pla director sectorial de residus la construcció d’una nova planta en el 2023 per al tractament de matèria orgànica generada en el municipi de Calvià. Aquestes instal·lacions comptaran amb sistemes de desodoració i permetran tractar la matèria primera en origen, disminuint els costos de tractament per l’Ajuntament de Calvià.

Share

Leave comment