(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

Ecovidrio, l’Ajuntament i Calvià 2000 presenten “Recicla vidre per elles”, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

Des d’avui i durant les properes setmanes, quatre iglús roses estaran situats en el Passeig Mar de Palmanova i al carrer del Riu Sil, just enfront del Centre de Salut de Santa Ponça. Es tracta de la campanya Recicla vidre per elles, una iniciativa d’Ecovidrio que té com a objectiu mobilitzar la ciutadania a reciclar envasos de vidre i contribuir així amb una causa solidària i lluitar contra el càncer de mama.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha visitat aquest matí el punt de recol·lecció de Palmanova acompanyat de la regidora delegada de la zona, Paquita Muñoz, i ha volgut destacar l’interès de Calvià per formar part d’un projecte que, d’una banda, convida la població a apostar pel reciclatge i, en conseqüència, per la preservació del medi ambient i, de l’altra, s’uneix a una causa solidària per a la prevenció i informació sobre el càncer de mama.

De la seva banda, el gerent de Calvià 2000, Javier González, ha explicat els avanços que es van fent en matèria de reciclatge al municipi, en el qual aquesta empresa municipal va recollir el mes d’agost passat 2.520 tones de vidre, un 4% més que en el mateix mes de l’any anterior.

El vidre que es recicli en els contenidors de la campanya, que se celebra per quart any consecutiu, es transformarà en una donació d’Ecovidrio a la Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer, la directora de la qual és de nou l’ambaixadora del projecte.

Enguany, la campanya s’ha estès per més de 60 ciutats de tot el territori nacional, com ara Palma, Madrid, Sevilla o Barcelona, amb la finalitat de sensibilitzar a un major nombre de persones. Així, Ecovidrio ha instal·lat més de 340 contenidors roses per tot el país.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb del càncer de mama, Ágatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió. El miniglú es podrà adquirir a través de la web www.miniglu.es i els beneficis es destinaran la Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer per a contribuir a la prevenció, informació i sensibilització d’aquesta malaltia.

Dades de reciclatge de vidre a Calvià

Segons les darreres dades relatives a 2018, les persones residents a Calvià van reciclar un total de 3.372 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 68 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Calvià se situa amb una mitjana de 104 habitants per contenidor i compta amb un total de 474 iglús instal·lats per als residus d’envasos de vidre.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d’envasos i residus d’envasos, l’any 1997, i l’arrencada de les seves operacions l’any 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual hi té accés tota la ciutadania. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible el sistema de reciclatge amb la seva aportació mitjançant el punt verd.

La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar la ciutadania a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

Al llarg de les dues darreres dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge, la qual ha passat d’un 31,3% l’any 2000 al 76,5%, segons estima l’entitat per a l’any 2018.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible; concretament, té un impacte sobre els objectius 11-Ciutats i comunitats sostenibles, 12-Producció i consum responsables i 13-Acció pel clima.

Sobre la Fundación Sandra Ibarra

La Fundación Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre enfocada a la prevenció, la recerca i la supervivència del càncer.

Des de fa onze anys, finança beques i impulsa campanyes públiques per a afrontar el càncer amb positivitat i rigor, no només des del punt de vista clínic o científic, sinó també social; d’aquesta manera, propicia que els mitjans de comunicació evitin el llenguatge bèl·lic, que les administracions públiques desenvolupin la humanització de la sanitat i que les organitzacions professionals de metges s’obrin al debat i l’opinió dels pacients.

En l’actualitat, la Fundació està desenvolupant l’Escola de Vida, la primera escola de pacients i supervivents de càncer, l’objectiu principal del qual és millorar la qualitat de vida i el benestar d’aquestes persones.

 

Un grup de persones d’Amadip Esment s’ha volgut sumar a la foto de la campanya.
Share

Leave comment