(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116
calvia-2000-extreu-25-tones-neteja

25 tones de residus sòlids en la neteja anual de les estacions de bombament d’aigües residuals

 A Calvià hi ha 77 estacions de bombament que impulsen l’aigua residual cap a les depuradores.

Calvià 2000 ha extret unes 25 tones de residus sòlids de les estacions de bombament d’aigües residuals de Calvià, durant les tasques de neteja en profunditat d’aquestes instal•lacions. Es tracta d’una actuació de manteniment preventiu que es realitza amb periodicitat anual, generalment durant els dos últims mesos de l’any, i que consisteix en la neteja dels fons del fossat on es troben les bombes.

En aquesta neteja, realitzada mitjançant camions mixts que aspiren la brutícia acumulada, es retiren residus com tovalloletes higièniques humides (no es desfan ni es dispersen), sorra, grassa, trossos d’asfalt i de fusta, draps, pèls, restes d’obra i altres residus que s’aboquen de forma inadequada a la xarxa de sanejament. Aquest any, s’han dedicat 140 hores de camió a aquestes tasques.

Donada l’orografia de Calvià, la funció de les EBAR és vital, ja que impulsen l’aigua residual generada principalment en la costa cap a les estacions depuradores, situades a l’interior del municipi. Calvià 2000 manté un total de 77 estacions, de les quals el 75 per cent compta amb 2 bombes d’impulsió. Les EBAR més grans són Santa Ponça 1, amb 6 bombes, i Palmanova, amb 8.

Leave comment