(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

Calvià, seu de l’Smart Island City Congress al 2017

Calvià serà la seu permanent del Smart Island World Congress and Exhibition que se celebrará per primera vegada a l’abril de 2017.

El ‘Smart City Expo World Congress’, que se celebra aquests dies a Barcelona, ha estat l’escenari en el qual s’ha anunciat la celebració del ‘Smart Island World Congress and Exhibition’ en el municipi de Calvià a l’abril de 2017.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha exposat la iniciativa a l’auditori del Centre de Convencions de Gran Via, convidat per Fira de Barcelona, on ha assistit acompanyat de la tinent de batle d’Economia, Ocupació i Innovació, Mari Carmen Iglesias, i del tinent de batle de Turisme, Antonio García Moles, així com del director general de Turisme, Joan Mesquida. El batle ha explicat que Calvià, com a territori insular pioner i referent turístic és, sens dubte, el millor lloc per impulsar de forma permanent a Mallorca el Congrés Mundial d’Illa Intel·ligent, que tindrà lloc cada any. Rodríguez Badal ha destacat la importància de la imatge de Calvià com a destinació turística d’innovació, no només tecnològica, sinó també aplicada als àmbits del medi ambient, l’eficiència energètica o la sostenibilitat territorial, entre d’altres.

‘Smart Island World Congress and Exhibition’ se celebrarà els dies 20 i 21 d’abril de 2017 a Calvià, sota el paraigua de Fira de Barcelona, la qual s’encarregarà de la seva organització. L’Ajuntament de Calvià serà el patrocinador principal de l’esdeveniment, el qual també comptarà amb patrocini del Consell de Mallorca.

Més de 70 ciutats de tot el món estaran convidades al Congrés ‘Smart Island’ de Calvià, i es preveu l’assistència d’ unes 1.500 persones. L’Ajuntament, en aquest primer any, farà una inversió inicial de 110.000 euros i, per la seva banda, el Consell de Mallorca es compromet a aportar una quantitat que pot oscil·lar entre els 200.000 i els 300.000 euros, en funció dels patrocinadors privats, però garantint en tot cas el finançament d’aquesta primera edició. La resta correspondrà a l’esponsorització privada, que és la forma de finançament a la qual tendeixen aquest tipus de congressos.

L’Ajuntament de Calvià aposta perquè les tecnologies de la informació i de la comunicació contribueixin a aconseguir una gestió més eficient en la prestació dels serveis públics i privats. Per a això, ha iniciat la senda de transformació de Calvià en un municipi i destinació intel·ligent amb el doble objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus habitants i d’aportar una experiència innovadora als visitants.

Ja s’està apostant per la connectivitat gratuïta en platges i zones turístiques, pels controls online de la qualitat de les aigües de bany, i per la informació i serveis centralitzats, a través d’una app integrada i accés web, que serà una realitat en breu.

A més, s’està millorant la relació del resident de Calvià amb l’administració a través de nous serveis telemàtics. S’està treballant para monitorizar les rutes de neteja de la ciutat i l’ompliment de contenidors, per realitzar mapes de contaminació acústica o per sensoritzar els aparcaments municipals per conèixer, des de qualsevol dispositiu mòbil, les places disponibles.

Leave comment