(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

Calvià 2000 incorporarà 33 nous vehicles elèctrics i 38 punts de recàrrega en dos anys

Calvià 2000 ha adquirit 5 nous cotxes elèctrics, amb l’objectiu d’arribar a incorporar 33 vehicles en dos anys (14 turismes i 18 furgonetes lleugeres) i reduir per a aquesta data en 60 tones anuals l’emissió de CO2 a l’atmosfera. Aquesta iniciativa se situa en l’estratègia de reduir la petjada de carboni generada per les diferents activitats de l’empresa, i dins d’aquest pla s’aniran substituint de forma escalonada diferents vehicles, ja que al voltant d’un 25% dels gasos d’efecte hivernacle provenen dels vehicles de combustió interna (gasolina i dièsel).
Per tal de facilitar la càrrega energètica d’aquests vehicles, l’empresa pública de neteja i sanejament ha instal·lat 18 nous punts de recàrrega, distribuïts en diferents instal·lacions de la companyia. Dos dels pals instal·lats són de càrrega ràpida (22.000 W), para recàrregues en situacions d’urgència, i la resta de càrrega normal (7400 W), i en els propers dos anys s’aniran instal·lant nous punts fins a arribar als 38.
El cost dels 5 cotxes esmentats ha estat de 120.000 euros, i els treballs d’instal·lació de les escomeses elèctriques haurà ascendit a 206.400 euros.

Substitució progressiva

Amb el mateix objectiu de reduir la petjada de carboni, entre 2016 i 2017 es van incorporar dues furgonetes lleugeres i una granedora elèctrica (la primera en el pla de substitució progressiva de grenadores mogudes amb combustibles fòssils) i es va produir la renovació total de bufadors.
En aquest sentit, tots els bufadors alimentats amb gasoil han estat donats de baixa, i els equips de neteja viària, integrats per un operari amb bufador i un altre amb granedora, ja utilitzen aparells d’aire totalment elèctrics.
Per poder dur a terme la revisió i reparació d’aquests vehicles en el taller mecànic de Calvià 2000, els operaris continuen formant-se. Cal recordar que Calvià 2000 compta amb un taller propi en el qual s’atenen uns 170 vehicles, des de camions-grua per a la recollida de poda i trastos, passant per camions que donen servei a l’àrea del cicle integral de l’aigua, fins a vehicles lleugers, granedores i turismes. En aquest taller treballen a l’estiu més de 30 persones, i en els seus 900 metres quadrats compta amb una zona de rentat per a dos vehicles, una zona de revisions pre-ITV, una zona de manteniment, una altra de reparacions i un gran magatzem.

Leave comment