(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116
calvia-2000-compleix-30-anys-al-servei-de-la-ciutadania

Calvià 2000 compleix 30 anys al servei de la ciutadania

Pocs saben que l’empresa pública municipal Calvià 2000 va néixer, avui fa ja 30 anys, per desenvolupar a Calvià la televisió per cable. Va ser el dia 30 de juny de 1987 quan el consistori que governava en aquell moment va decidir crear una societat anònima, de capital 100% municipal, que dugués la televisió per cable a aquelles zones on no arribava el senyal.

Mesos després, el Ple va encomanar a l’empresa altres serveis bàsics per al municipi, fins que l’1 de gener de 1990 es va traspassar a Calvià 2000 la recollida de residus sòlids urbans, la neteja viària i el clavegueram i depuració, que precisaven de l’agilitat i flexibilitat en la gestió que brinda una societat municipal.

Amb el creixement de població de Calvià, va anar creixent l’empresa. En l’actualitat, compta amb 270 treballadors fixos, i al voltant de 130 eventuals reforcen la plantilla durant la temporada estival. La majoria d’ells (64%) dóna servei en el departament de manteniment mediambiental (recollida de residus i neteja viària); el 23% en el departament del cicle de l’aigua (sanejament i depuració); i el 13% en administració.

A més, Calvià 2000 gestiona quatre estacions depuradores, 238.000 metres de xarxa de sanejament i 92.000 metres de pluvials, depura un cabal de 7 milions de metres cúbics anuals i regenera 170.000 metres cúbics d’aigua per al reg de jardins i de camps de golf.

Entre els objectius de millora per aquest any destaquen la reorganització de les rutes i freqüències per augmentar l’eficiència de la neteja viària, la reforma de les instal•lacions de depuració, la renovació de la xarxa de sanejament per eliminar punts negres, i la realització de campanyes de comunicació i educació per incrementar el reciclatge i potenciar hàbits respectuosos amb l’entorn.

El resultat d’aquesta intensa activitat és la satisfacció dels residents en el nostre municipi, els qui aproven de forma generalitzada els serveis de neteja i recollida de residus, i la recepció de reconeixements, com el guardó atorgat per Ecovidrio l’any 2016. No en va, 30 anys ens donen una visió de llarg recorregut que, des de l’experiència, ens permet mirar al futur i acompanyar als ciutadans de Calvià per la senda de la sostenibilitat mediambiental. La sostenibilitat és, precisament, el principal objectiu que ha de marcar els proper anys.

Leave comment