(+34) 971 699 200 / URGÈNCIES (+34) 971 690 116

Nova campaya per promoure el reciclatge del vidre a l’hostaleria

L’Ajuntament de Calvià ha presentat una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre en el sector hostaler. La iniciativa arribarà a més de 450 establiments (bars, cafeteries i restaurants) amb l’objectiu d’informar i vigilar el compliment de les ordenances municipals que obliguen als grans generadors a gestionar correctament els seus residus.

Per a això, s’engegarà un treball de camp, realitzat per personal acreditat, per reforçar el coneixement de les ordenances municipals en matèria de reciclatge i informar sobre les sancions en cas d’incompliment de la normativa. Així mateix, la iniciativa promourà la sensibilització sobre els beneficis ambientals del reciclatge d’envasos de vidre, així com la protecció dels recursos i la lluita contra el canvi climàtic.

Les visites de personal qualificat als establiments començaran el 6 de juny i s’estendran diverses setmanes. Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats dels establiments, es duran a terme auditories per comprovar que els establiments realitzen correctament la separació en origen. En el cas de desacatament de la normativa municipal i després d’una darrera fase de verificació, l’ajuntament podria emetre la sanció corresponent.

La campanya potenciarà la dotació de mitjans als hostalers per facilitar la separació de residus d’envasos de vidre i el seu reciclat. Ecovidrio lliurarà poals amb diferents capacitats segons el volum de generació de cada establiment i les seves necessitats.

El president de Calvià 2000 i primer tinent de batle de Calvià, Andreu Serra, acompanyat de la regidora delegada de Comerç, Patrimoni i Medi Natural i Urbà, Paquita Muñoz, ha declarat que “la campanya de sensibilització és molt important per incrementar el percentatge de residus que generam i aconseguir la meta imposada per la Unió Europea”.

En aquest sentit, davant el mandat europeu de reciclar el 55% dels residus urbans en 2025, avançar en la implantació d’hàbits sostenibles en el sector hostaler és clau per reduir el volum de residus destinats a abocador i contribuir a la transició cap a l’economia circular. En aquest sentit, l’hostaleria genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús, motiu pel qual la seva incidència per incrementar les dades de reciclat és crítica.

3.300 tones de vidre recollides a Calvià

L’any 2017 es van reciclar a Calvià més de 3.300 tones de residus d’envasos de vidre, una mitjana de 68kg/hab. Amb aquests resultats, el municipi duplica la mitjana insular de reciclat d’envasos de vidre de Mallorca (30,5kg/hab).

En termes regionals, Balears va ser, en 2017, la comunitat autònoma líder en reciclatge d’envasos de vidre amb 38,8kg/hab. Gràcies al reciclatge de 43.349 tones de residus d’envasos, els balears van aconseguir evitar l’emissió de 29.087 tones de CO2, equivalents a retirar 7.123 cotxes de la circulació durant un any. Així mateix, el reciclatge d’envasos de vidre ha permès estalviar 96.315 MWh d’energia, suficient per il·luminar una ciutat com Palma de Mallorca durant 2 mesos.

Share

Leave comment